شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۶

گفتگو با برگزیدگان طرح «مأموریت کتابخانه من» / ۹

پیوند کارآفرینان و افراد جویای کار در «ماموریت کتابخانه من»

عاطفه وطن دوست (2).jpeg

عاطفه وطن دوست، مسئول کتابخانه عمومی پروفسور معتمد نژاد روستای دستگرد با اشاره به تجربیات خود از مشارکت در طرح «ماموریت کتابخانه من» اظهار امیدواری کرد که تجربیات ارزشمند حاصل از این طرح به تمام کتابخانه‌های عمومی کشور تسری پیدا کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، طرح «مأموریت کتابخانۀ من» که به منظور ایجاد تاثیر واقعی در زندگی مردم، به طراحی خدمات و برنامه‌های متناسب هر کتابخانه بر اساس جامعۀ خدمت‌گیر خود می‌پردازد، در دستور کار نهاد کتابخانه‌های عمومی قرار گرفت که دوره اول این طرح در سال ۱۳۹۹ با مشارکت ۲۵ کتابخانه عمومی برگزار شد که با نتایج موفقی همراه بود.

عاطفه وطن دوست، مسئول کتابخانه عمومی پروفسور معتمد نژاد روستای دستگرد از توابع شهرستان بیرجند در استان خراسان جنوبی درباره مشارکت خود در طرح «ماموریت کتابخانه من» گفت: موضوع طراحی خدمات اختصاصی برای کتابخانه‌های عمومی یکی از موضوعات مورد علاقه من در دوران تحصیل و همچنین کار در کتابخانه بوده و طی دوسال اخیر که وارد نهاد کتابخانه‌های عمومی شدم، همواره در تلاش برای ارائه خدمات خاص بر اساس نیاز مراجعین بودم؛ هرچند بصورت محدود.

وی افزود: من از دورانی که خودم به عنوان عضو فعال در کتابخانه‌ها عمومی حاضر می‌شدم به این موضوع توجه داشتم، حتی پایان نامه دانشگاهی من نیز با محوریت کارآفرینی و نقش کتابخانه و کتابداران تهیه و ارائه شد. در طول فعالیت حرفه‌ای در کتابخانه نیز همواره ایده‌هایی در این زمینه ارائه می‌دادم و این طرح را بصورت آزمایشی اجرایی کردم.

وطن دوست ارائه طرح «ماموریت کتابخانه من» را دریچه‌ای برای حمایت ازر ایده‌ها و دغدغه‌های خود دانست و گفت: هرچند ایده‌های خودم در زمینه رسیدگی به نیازهای مردم منطقه به صورت بسیار محدود در کتابخانه اجرا می‌کردم، اما ارائه این طرح به نوعی یک حمایت کامل از دغدغه‌ سالیان اخیر من بود.

وطن دوست با اشاره به یکی از تجربیات خود در این زمینه گفت: به عنوان مثال یکی از اعضای کتابخانه من دختر خانمی ۱۶ ساله بود که به دنبال کار و شغل می‌گشت و قصد داشت به فروشندگی در خیابان بپردازد، اما تصمیم گرفتم برخی مهارت‌ها مانند سفالگری را به او آموزش دهم؛ خوشبختانه او در مسیر صحیحی قرار گرفت و او امروز تولیدات سفالی خود را به شهرهای دیگر نیز ارسال می‌کند. طبیعتا ارائه این طرح یعنی حمایت از این گونه فعالیت‌ها که می‌تواند پاسخگوی مشکل کار جوانان و نوجوان منطقه ما باشد.

این کتابدار ادامه داد: پس از دیدم فراخوان طرح «ماموریت کتابخانه ن» بالافاصله در این حرکت شرکت کردم و از آنجا که طرح‌های از قبل در این موضوعات داشتم، آنها را ارائه دادم که خوشبختانه مورد توجه قرار گرفت و کتابخانه ا به عنوان یکی از ۲۵ کتابخانه حاضر در این طرح معرفی شد. طی این طرح دوره‌های مختلفی را گذراندیم و اگر چه از قبل با برخی مباحث آشنا بودیم واما مباحث جدیدی در حوزه شناسایی جامعه خدمتگیر، طراحی خدمت و اجرا ارائه شد که برای ما بسیار جذاب و راهگشا بود.

مسئول کتابخانه عمومی پروفسور معتمد نژاد درباره ماموریت اختصاصی کتابخانه خود توضیح داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده آموزش مهارت های کارآفرینی روستایی و ایجاد اشتغال مهمترین چالش و دغدغه اهالی روستای دستگرد بود که در گام نخست دوره های آموزش مهارت های کارآفرینی را برای قشر پسران نوجوان و جوان روستا که نیاز مند کار و اشتغال هستند، درنظر گرفتیم تا بتوانند آموزش هایی مانند کمک های اولیه، کشاورزی، زنبورداری، پرورش زالو و غیره را یاد بگیرند که خوشبختانه با نتایج خوبی همراه شد و ان‌شالله پس از پایان دوران کرونا، دوره ویژه بانوان نیز برگزار خواهد شد. در واقع ما در این طرح میان افراد جویای کار را با افراد کارآفرین ارتباط برقرار می‌کنیم و زمینه آموزش‌های لازم در این زمینه را هم ایجاد می‌کنیم.

عاطفه وطن دوست با تاکید بر لزوم ادامه یافتن طرح «ماموریت کتابخانه من» گفت: این تجربیات حاصل شده از اجرای این طرح قطعا بسیار ارزشمند هستند و امیدوارم به کل کتابخانه های کشور تسری پیدا کند. حمایت از کتابداران برای اجرای ماموریت‌های اختصاصی کتابخانه‌های خود قطعا می‌تواند به ساختن جامعه‌ای بهتر کمک کند. البته این حرکت نیاز به برخی آگاهی‌های لازم دارد که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برنامه‌های آموزشی بسیار خوبی را برای این طرح درنظر گرفته است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 5 =